Louwman Sverige AB och Toyota Kreditbank GMBH, Sverige Filial ingår strategiskt partnerskap.

Louwman Sverige AB, generalagent för Suzuki, och Toyota Kreditbank GmbH, Sverige Filial har ingått avtal om samarbete inom bilfinansiering och paketering av mobilitetslösningar på den svenska marknaden. Avtalet innebär att Toyota Kreditbank GmbH, Sverige Filial med början den 1 januari 2025 kommer att vara Louwman Sveriges samarbetspartner för finansiering av bl. a Suzukis personbilsprogram.

Louwman Sverige AB:s moderbolag, nederländska Royal Louwman Group, som var Europas första importör av både Toyota och Suzuki, har sedan länge nära samarbete med Toyota inom bilfinansiering på den nederländska marknaden. I februari 2023 fördjupades samarbetet genom bildandet av det gemensamma finansbolaget Toyota Louwman Financial Services.

Att även den svenska Louwman-verksamheten nu ingår samarbete med Toyota Kreditbank GmbH, Sverige Filial är en naturlig utveckling med tanke på bolagens redan etablerade nära relation internationellt.

–  Att även vi i den svenska delen av Louwman-familjen nu inleder ett strategiskt samarbete med Toyota Kreditbank GmbH, Sverige Filial ger oss fler möjligheter att arbeta mer metodiskt och offensivt där produkternas livscykelvärde är utgångspunkt, säger Mattias Larsson, vd för Louwman Sverige AB.

– Det handlar om produkter, processer och system som gör det möjligt att erbjuda en och samma bil förpackad till olika lösningar genom olika typer av transaktioner, efter varandra. På en marknad med krympande marginaler ger det oss som bilföretag möjlighet till fler intäktsströmmar över tid, samtidigt som vi kommer kunna erbjuda kunderna fler ändamålsenliga och attraktiva lösningar.

– Vi är glada över möjligheten att nu kunna samarbeta med Louwman även på den svenska marknaden. Samarbetet stärker våra gemensamma positioner och ger oss möjligheter att bredda kundbasen och våra erbjudanden, säger Robert Erkers VD för Toyota Kreditbank GmbH, Sverige Filial i Sverige.

Suzukis nuvarande, mångåriga samarbete inom bilfinansiering med DNB fortsätter som tidigare under 2024 och befintliga bilfinanskunder kommer ej påverkas av förändringen.

För mer information, kontakta Mattias Larsson, vd Louwman Sverige AB
m.larsson@louwman.se, 08-517 323 99.