Louwman Sverige lanserar Microlino – En revolution inom mikromobilitet

Bilimportören Louwman Sverige AB startar nu en helt ny era av mikromobilitet i Sverige i och med introduktionen av eldrivna Microlino. Med plats för två, en toppfart på 90 km/h och en räckvidd på upp till 228 km erbjuder Microlino ett klimatsmart och stilfullt transportalternativ för det ultimata citylivet. Och eftersom den tillhör fordonskategorin L7e – fyrhjulig MC – så har den påtagliga fördelar i form av tillgång till vissa bussfiler och befrielse från trängselskatt, samtidigt som den får köras på vanligt B-körkort.

Storstäderna växer, med buller, föroreningar och trängsel som följd. För att möta framtiden behöver städerna mer av tysta, klimatsmarta, och utrymmeseffektiva transporter. Microlino är skapad just för detta: att göra livet i storstäderna bättre – och samtidigt roligare!

Bakom konceptet står det schweiziska familjeföretaget Micro Mobility Systems AG med bröderna och entreprenörerna Merlin och Oliver Ouboter i spetsen, pionjärer inom elfordon för mikromobilitet:

– Microlino är vårt bidrag till funktionella hållbarhetslösningar för urbana områden och vi är glada att tillsammans med Louwman Sverige nu kunna erbjuda Microlino till den svenska marknaden. Vår vision är att ersätta varannan långdistansbil i ett hushåll med en Microlino och vi är övertygade om att behovet av miljövänlig och väderskyddad mikromobilitet kommer att fortsätta växa i Stockholm och andra svenska städer, säger Merlin och Oliver Ouboter, grundare av Microlino AG.

Louwman Sverige AB har en ambition att utveckla sin verksamhet genom att bredda utbudet av lösningar för individuell mobilitet. Som importör av Suzukis personbilar bedriver man sedan flera år en framgångsrik direktförsäljning till slutkund via egna kundrådgivare för att kunna erbjuda en mer skräddarsydd service. När företaget nu, parallellt med moderbolaget i Nederländerna, lanserar den helt banbrytande och känslodrivande mikrobilen Microlino är det med samma avsikt: Att ge fler friheten att nå dit de vill – på det för dem perfekta sättet.

– Här passar Microlino in helt perfekt, säger Sandra Hilton märkesansvarig på Louwman Sverige AB. Den är lätt, energisnål, har gott om utrymme för två plus ett par weekendväskor – eller veckans storhandling. Och med en bredd på knappa 1,5 meter och längd på 2,5 är det bara att köra rakt in där det finns en liten lucka och kliva ut direkt på trottoaren. Smartare storstadsfordon är det svårt att tänka sig!

– Frågan är om det någonsin har lanserats ett lika klimatsmart, praktiskt och oemotståndligt fordon i Sverige? Oavsett kan vi i alla fall garantera att Microlino ger fler leenden per kilometer – både i och utanför bilen – än något annat fordon du har suttit i.

Svensk säljstart för Microlino är den 1 juni 2024. Pris från 269 900 SEK. Ordertecknande och bokning av provkörning görs på www.microlino.se. Till att börja med erbjuds provkörning och leverans i Stockholmsområdet, men ambitionen är att med tiden etablera närvaro i fler av Sveriges större städer.

Louwman Sverige AB – Vretenvägen 10, 171 54 Solna – www.louwman.se

För service svarar Mechanum Sverige AB i Skarpnäck, en verkstad helt inriktad på elfordon, där kvalitet och kundnöjdhet är främsta ledstjärnorna.

Inom kort erbjuds även förmånliga finansieringslösningar via Louwman Sveriges nya partner inom fordonsfinansiering: Toyota Kreditbank GmbH, Sverige Filial och försäkring tillhandahålls av Länsförsäkringar.

För mer information, kontakta Sandra Hilton, märkeschef Microlino, Louwman Sverige AB: s.hilton@louwman.se, 070-339 97 75.

Om Micro Mobility Systems AG

Micro Mobility Systems AG har sedan grundandet av Wim Ouboter 1999 etablerat sig som en pionjär inom urban mobilitet. Med uppfinningen av den första sparkcykeln som specifikt designades för stadstransport myntade Micro begreppet “mikromobilitet.” År 2013 utvidgade Micro till elektrisk mobilitet och lanserade sin första el-scooter. Sedan dess har företaget kontinuerligt utvecklat sina elektriska produktlinjer och inlett samarbeten med välkända biltillverkare som Mercedes, Mazda och Peugeot.

Utvecklingen av Microlino, ledd av Wim Ouboters söner Merlin och Oliver, började 2015. Ursprungligen avsedd som en PR-kupp för Geneva Motor Show, överträffade det allmänna intresset alla förväntningar, vilket fick Micro att gå vidare med serietillverkning. Som ett 100% familjeägt företag kännetecknas Micro av ett djupt engagemang för innovation, kvalitet och hållbarhet. Företaget har mottagit många utmärkelser för sina produkter och sin företagsledning, inklusive Best Design Award för Microlino, Fast Company Most Innovative Companies Award, två nomineringar till EY Entrepreneur of the Year Award och en plats på Forbes 30 Under 30-lista.

Om Louwman Sverige AB

Louwman Sverige AB är ett helägt dotterbolag till nederländska Louwman Group, en av Europas största företagsgrupper inom bilhandel och mobilitet, som 2023 förärades den exklusiva beteckningen ”Royal” av det nederländska hovet. Louwman Group har importerat, sålt, finansierat och på andra sätt tillhandahållit mobilitetslösningar sedan 1923 och är bl a Europas första importör av Toyota och Suzuki. I Nederländerna äger Louwman Group ett 70-tal återförsäljare som tillsammans säljer 12 olika bilmärken, vilka förutom Toyota, Lexus och Suzuki bl a innefattar Maserati, McLaren, BYD och Mercedes-Benz. Verksamheten utvecklas ständigt med nya tjänster och på nya marknader. Louwman Group har ca 3800 anställda och hanterade 2022 totalt ca 75 000 bilar. Företagets huvudkontor ligger i Haag.